JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elektroniktidningen
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF
QuickPanel+ Operator InterfaceIndustrioperatörer som pekar, sveper, zoomar, klickar och dubbelklickar med samma multitouchgränssnitt som används i persondatorer. Det tycker GE är en bra idé, och lanserar  QuickPanel+ Operator Interface  – en gränssnittspanel på operativsystemet Microsofts Windows EC7.
Multitouch och swipe är något som alla numera är vana vid via konsumentelektronik och därmed blir operatörsjobbet nu enklare, enligt GE.  

–QuickPanel+ är det första operatörsgränssnitt som verkligen är intuitivt, skriver GE i ett pressmeddelande.

Via pekpanelen kan du övervaka och styra industriprocessor och bläddra i dataloggen. Gränssnittet fungerar med handskar och det ska vara lika responsivt som vilken surfplatta eller smarttelefon som helst.

Operatören kan svepa sig mellan skärmbilderna. Bilden kan zoomas till fyra gångers storlek genom att man särar fingrar mot skärmen eller dubbelklickar. Multipek kan dessutom ersätta menyer i gränssnittet, enligt GE.

QuickPanel+ är kompatibel med GE:s systemlösningar och med många tredjepartssystem. Den finns  i 7, 10, 12 och 15 tum och med olika minnesstorlekar och processorkraft.

Panelen kan kundanpassas på olika sätt via sin inbyggda webbläsare och via programvara för operativsystemet –  Microsofts Windows EC7 – för att exempelvis låta operatören titta på utbildningsvideo, sammanställa rapporter eller söka i lagerdatabasen.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)