JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elektroniktidningen
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF
För tredje året i rad har kontraktstillverkaren Inission utsett tre finalister i företagets tävling där vinnaren får hjälp med produktifiering och tillverkning.
De nominerade är Jönköpingsföretaget Malaud som utvecklar smarta hörlurar med flera applikationsområden. Tilläggas kan att det nystartade företaget fick 300 000 kronor i somras inom ramen för Vinnovas program Vinn Nu.

Den andra finalisten är Perific Technologies som försöker slå sig in på marknaden för övervakning av båtar med sitt system kallat Monit. Via en app kan man till exempel se positionen, batterispänningen och om det står vatten i kölsvinet.

Den tredje finalisten är Göteborgsbaserade Lara Diagnostics som utvecklat ett handhållet instrument för högkvalitativ diagnosticering av skador på de delar av nervsystemet som inte är hjärna eller ryggmärg, så kallade perifera nervskador. Den här typen av skador hittar hos patienter med diabetes, cancer och neurologi.

I dagsläget kan dessa högkvalitativa undersökningar endast utföras på specialistklinik. Med Vithess blir diagnostiken mer tillgänglig och patienterna kan få vård i ett tidigare skede vilket minskar risken för efterföljande komplikationer.

Den första tävlingen sin Inission ordnade tillsammans med Almi och SEB vanns av Ferroamp som utvecklat ett system för att styra energiflödet i hemmen (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)