JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elektroniktidningen
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF

Slimmad schweizisk fuktsensor

Schweiziska Sensirion – vars sensorer bland annat sitter i Samsung Galaxy S4 –  har utvecklat vad man hävdar är dagens mest avancerade plattform för att känna av fukt och temperatur. Plattformen består av den nya fukt- och temperatursensorserien SHT3x, som sägs kombinera styrkan hos företagets tidigare sensorserier SHT1x, SHT2x samt SHTC1.
Plattformen – av Sensirion kallad Platform3x – är mångsidig och består av en grupp fukt- och temperatursensorer med olika precision och funktioner; allt för att enkelt kunna anpassas till extremt kostnadskänsliga, men också väldigt krävande tillämpningar.

Basen är den nya fukt- och temperatursensorserien SHT3x, som kombinerar ett stort antal funktioner och gränssnitt, exempelvis I2C, och som kan matas med 2,4 till 5,5 V. Sensorn innehåller en programmerbar varningsfunktion för fukt och temperatur. Likaså ingår en analog ratiometrisk spänningsutgång, vilket Sensirion hävdar sig vara först med. SHT3x är, enligt Sensirion, marknadens första helt kalibrerade och linjära digitala/analoga fukt- och temperatursensor.

Den lilla sensorn har måtten 2,5 x 2,5 mm och höjden 0,9 mm. Därmed är den en av marknadens minsta i sitt slag för tillämpningar över 2,4 V.

Liksom Sensirions övriga sensorer är SHT3x baserad på företagets mems-teknik CMOSens, som bäddar för volymproduktion. Under mitten av november väntas de första proverna till kund dyka upp, medan större volymer beräknas finnas tillgängliga i januari nästa år.

Planen är att nykomlingen ska visas upp på den stora elektronikmässan Electronica, som går av stapeln i München i början av november.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)