JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elektroniktidningen
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF

Analysator och generator med bredd

En vektorsignalanalysator på 26,5 GHz vars analysbandbredd är rekordhöga 765 MHz plus en snabbswitchad signalgenerator på 20 GHz – det är två nya produkter från National Instruments. De får tummen upp från försvarskoncernen Saab.
Den stora bandbredden i vektorsignalanalysatorn PXIe-5668R gör att man kan analysera även de bredbandigaste signalerna med ett enda svep. Det gäller radarsignaler, kommunikation med LTE-Advanced och vågformer från 802.11ac. Dessutom reducerar VSA:ns snabba mätningar tiden det det tar att utveckla produkten och i slutändan även testkostnaden.

Det går att skräddarsy instrumentet med hjälp av FPGA:an som finns inbyggd i instrumentet. Programmeringen sker med hjälp av det grafiska språket Labview och kräver inte nödvändigtvis några kunskaper i VHDL eller Verilog.

Den nya signalgeneratorn på 20 GHz har mycket lågt fasbrus och snabb switchtid (100 µs). Instrumentet passar för tillämpningar som att generera störande eller blockerande signaler, i avancerade testuppställningar för att studera distorsion från intermodulation liksom för olika tillämpningar inom elektronisk krigföring.

–  NI:s signalgenerator på 20 GHz för PXI har en fantastisk kombination av fasbrus och avstämningstid med en liten formfaktor – det är en perfekt kombination för att testa nästa generation av våra radarsystem, säger Lennart Berlin på försvarskoncernen Saab i ett pressmeddelande.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)