JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elektroniktidningen
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF

Norskt skal gör Arduino trådlös

Vill du koppla upp ett Arduino Uno-kort trådlöst? Då kan norska Nordic Semiconductor utvecklingskort för Bluetooth Smart, ANT och andra 2,4 GHz-standarder med låg energiförbrukning vara ett intressant alternativ.
nRF51DK bygger på Nordic Semiconductors rf-krets nRF51 som innehåller en radiodel för 2,4 GHz-bandet, en 32-bitars Cortex M0-processor, 128kB eller 256 kByte flash och 16kB eller 32kByte RAM.

Kretsen stödjer en rad olika periferienheter och kommer kapslad i en konventionell QFN eller riktigt små ”wafer level chip scale package”. Till kretsen finns protokollstackar för Bluetooth Smart och ANT men det går också att utveckla helt egna eller kombinera flera olika i samma krets.

Utvecklingskortet nRF51DK passar kontakten på Arduin Uno och har dessutom fyra användardefinierade knappar plus ett antal lysdioder.

Nordic Semiconductor har också tagit fram en lite USB-dongel som innehåller rf-kretsen nRF51. Den är i första hand tänkt för mjukvaruutveckling och kan användas ihop med företagets analysverktyg nRF Sniffer som när det laddats ner i ett utvecklingskort kan fånga radiosignalen från USB-dongeln och analysera den.

Bägge korten stöds av Arm-verktyg från Keil och IAR liksom Gnu Compiler Collection (GCC). nRF51DK fungerar också i Arms så kallade mbed-miljö med webbaserade verktyg, open-source bibliotek och en programmering som sker genom att dra och släppa ikoner.

nRF51DK är 63x101 mm och har en knappcell för att kunna testas i fält. Dongeln mäter bara 16x28 mm.

Priset är 69 dollar för utvecklingskortet och 49 dollar för dongeln.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)