JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elektroniktidningen
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF

Mer bandbredd i Rohdes mellanklassfamilj

Prestandamässigt ligger RTE-familjen mitt emellan RTO och RTM även om RTE nu tar steget upp till 2 GHz bandbredd. Oscilloskopen kommer från tyska Rohde & Schwarz.
RTE-familjen delar den 10,4 tum stora pekskärmen med den mer kapabla RTO-familjen. Via skärmen går det att styra olika inställningar och flytta runt fönstren genom att ”peka-och-dra”. Fönstren är halvgenomskinliga så att man alltid kan se signalen i underliggande fönster. Och väljer man att använda fönstren för någon form av analys syns ändå de inkommande signalerna i miniatyrfönster i kanten av skärmen.

Oscilloskopen finns sedan tidigare i åtta modeller med två eller fyra kanaler. Bandbredden är 200 MHz, 350 MHz, 500 MHz och 1 GHz. Nu adderas 1,5 GHz och 2,0 GHz.

Samplingsfrekvensen är maximalt 5 GSa/s, AD-omvandlaren har upp till sju effektiva bitar och minnet är på 10 MSa/kanal som standard men går att uppgradera till 50 MSa/kanal.

Alla varianter kan kompletteras med 16 digitala kanaler för logikanalys som klarar upp till 5 GSa/s och har ett minne på 100 MSa/kanal. Informationen kan bland annat användas för avkodning av seriella bussar som I2C och Can.

Ett annat tillval är faskompensatorn RT ZF20 som i kombination med strömtänger och spänningsprobar gör att oscilloskopet kan användas för att mäta till exempel effektförbrukningen i ett inbyggt system eller analysera ett switchat kraftaggregatet.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)