JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elektroniktidningen
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF

Större kort och bättre ordning hos Mycronic

Bättre ordning på komponenterna och jettryckning av 50 procent större mönsterkort. Det lanserade Mycronic på Apex, USA:s största produktionsmässa som startade igår.
Komponentmataren Agilis, eller feedern som fackuttrycket lyder, har kompletteras med en rfid-etikett som gör det möjligt för operatörerna att hela tiden hålla koll på var komponenterna befinner sig. Den nya etiketten monteras på Agiliskorgarna där komponenterna förvaras när de inte sitter i ytmonteringsmaskinen.

- Man kan använda den handhållna streckkodsläsaren för att "parkera" en korg på en viss plats genom att scanna en plats-etikett på den fysiska platsen (hyllkanten, dörren till ett torrskåp, bordsytan på ett arbetsbord etc). På så sätt kan systemet hålla reda på var material befinner sig och snabbt lokalisera material som kommit på avvägar, förklarar Simon Sandgren för Elektroniktidningen.

Jettryckaren MY600, som är ett alternativ till och ibland komplement till screentryckare, klarar numera 50 procent större mönsterkort jämfört med dagens 508 x 508 mm. MY600 skjuter upp till 1,1 miljoner lodkulor per timme med en volym på 5 till 20 nl.

Förbättringen efterfrågas av bland annat företag som tillverkar kort till lysdiodsbelysningar.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)