JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elektroniktidningen
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF

Japan flödar över av innovationer idag

Glöm tangentbord och röststyrning – Google Japan lanserar flärpkontroll för inmatning av tecken till både datorer och  mobiltelefoner. Också Honda, Audi, Sony och Samsung lanserade revolutionerande produkter  i Japan idag.
Positionen på flärpan läses av med infrarött ljus och inmatade tecken skickas trådlöst via Bluetooth. Piripiri heter produkten som är kompatibel med Bluetooth HID (human interface device), samma profil som används för tangentbord, möss och joysticks.

Denna blåsta produkt drivs av en liten turbingenerator i röret som fångar upp användarens utandningsluft och dessutom stabiliserar flärpens utrullning.

Produkten är både utvecklad i Japan, tillverkas i Japan och kommer att rullas ut i Japan under ett lanseringsevent med partyhattar och serpentiner.  Här kan du se bilder från tillverkningen i Googles anläggning i Japan (länk).

Också Sony lanserar ett nytt användargränssnitt. Det är avsett för Augmented Reality på Playstation 4.  Produkten heter Super Immersion och fungerar under vattnet. I en video demonstreras hur den ger ett nytt djup till undervattensspel (länk).

Produkten kan kompletteras med Playstation Flow som utnyttjar överskottsvärmen från speldatorns grafikkort och vänder fläktarna uppåt för att torka den nybadade spelaren.

En annan ovanlig produkt lanseras just nu av Samsung, också med en japansk målgrupp. En kockkniv med inbyggd smarttelefon kommer att släppas under tredje kvartalet i år. En sensor gör den smarta kniven trubbig och ringer efter en ambulans om den kommer i kontakt med ett finger. Galaxy Blade Edge heter produkten (länk).

Honda lanserar en specialutgåva kallad Selfie Edition av sin SUV HR-V med inte mindre än tio selfiekameror monterade i förarhytten. Kamerorna i HR-V Selfie Edition kan endast användas då bilen står parkerad, av trafiksäkerhetsskäl (länk).

Audi lanserar en lite mer praktiskt inriktad familjebil, A8 5.5 med riskokare mellan framsätena, för stressade jobbpendlare (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)