JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elektroniktidningen
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF

Ericsson ansluter sig till svenskt transportlabb

Nu ansluter sig Ericsson till det samarbete som inleddes mellan Scania och KTH i höstas om framtidens transportsystem, Integrated Transport Research Lab.
– Avsikten med forskningen är att validera och utveckla teknik och lösningar som kan gynna framtidens transportinfrastruktur. Vår förhoppning är att utveckla och introducera nya produkter och nya affärsmodeller i samarbete med Scania för transportsektorn, liksom andra nya marknader, säger Sara Mazur, forskningschef på Ericsson, i ett pressmeddelande

Forskningscentret ITRL, Integrated Transport Laboratory, utgör en del av ”5G for Sweden”, som är ett nytt program drivet av Ericsson (länk).

Inom ramen för ITRL ska teknik som autonoma bussar, elvägar och bättre system för att undvika bilköer utvecklas och testas (länk).

– Vi är mycket stolta över vår aktiva roll i 5G for Sweden, som syftar till att använda teknik för att stärka det svenska samhället. ITRL-projektet ligger väl i linje med Ericssons vision om Networked Society, säger Sara Mazur.

ITRL invigdes i början av 2015 och planen är att labbet ska drivas fram till slutet av 2021.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)