JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elektroniktidningen
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF

Fler kortplatser i NI:s kompakta mätsystem

För lite drygt två år sedan kastade datainsamlingssystemet CompactDAQ loss från datorn i och med att National Instruments lanserade en variant med integrerad kontroller. Nu kommer en variant med fler kortplatser – åtta stycken – och bättre processor – en tvåkärnig Atom.
CompactDAQ är ett modulbaserat datainsamlingssystem som kan används både i labbet och på fältet. Systemet programmeras via LabView och chassina bestyckas med ett antal av de över 60 datainsamlingsmoduler av C-typ som finns för digitala och analoga signaler liksom för olika sensorer.

Hösten 2012 kom den första modellen som inte behöver vara kopplad till en dator när data samlas in. Nu kommer nya modeller med plats för upp till åtta moduler som dessutom fått en ny processor i form av en tvåkärnig Atom 3800.

Som operativsystem kan man välja mellan Windows Embedded 7 eller NI Linux Real-Time. Data kan lagas på löstagbara SD-minnen som går att byta under drift. Systemen går att koppla upp via Can och Lin.

De är miljötåliga vilket innebär att de klarar stötar och vibrationer, och är specificerade för temperaturområdet −40°C till +70°C.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)