JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elektroniktidningen
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF

Biffigare stack från Powercell

Göteborgsföretaget Powercell har visat upp en ny generation av sin bränslecellsstack som ger större effekter, upp till 25 kW. Precis som S1 är den nya S2 avsedd för vätgas och kan användas för både mobila och stationära uppgifter.
– Efter tre år av utveckling är vi glada att vi nu kan presentera vår andra generations bränslecellsstack, S2. Intresset från bland annat transport- och telekombranschen är enormt med tanke på dessa industriers behov av att minska driftskostnaderna samtidigt som man vill finna kraftlösningar som är rena, hållbara, lätta och uppfyller den allt strängare miljölagstiftninget, säger Powercells marknads- och försäljningschef Andreas Bodén i ett pressmeddelande.

S2 kompletterar Powercells första bränslecellsstack S1 som ger 1 till 5 kW. S2 ger upp till 25 kW. Bägge produkterna använder protonutbytesmembran (PEM) som är det vanliga valet för fordonsapplikationer i dag på grund av dess pålitliga och dynamiska egenskaper som möjliggör full effekt inom några sekunder.

PEM-typen tål ett stort antal start och stopp vilket innebär att man inte behöver ha lika stor batteribank. Dessutom har S2 tolerans mot kolmonoxid vilket är en nyckelfaktor för att kunna köras på reformatgas.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)