JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elektroniktidningen
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF
Kontraktstillverkaren Hanza fyller på kassan med 13 miljoner kronor i en riktad nyemission som dessutom tillför fyra nya ägare med bakgrund i börsföretagen Husqvarna och Hexagon.
Revisorerna uttryckte behovet av en förstärkning av kassan mycket tydligt i revisionsberättelsen i årsredovisningen för 2014: ”Enligt vår bedömning är bolagets fortsatta drift och fortsatta finansiering beroende av att de finansieringsåtgärder som beskrivs i förvaltningsberättelsen genomförs.”

Styrelsen har nu löst finansieringen genom en riktad emission till fyra investerare. För 13 miljoner kronor får de 15,2 procent av bolaget. Emissionen sker till 9,50 kronor per aktie, vilket är 90 öre under stängningskursen i fredags, och ger Hanza en värdering på 85,5 miljoner kronor.

I samband med börsnoteringen för ett år sedan tog företaget in knappt 22 miljoner kronor till en kurs på 29 kronor (länk).

Kvartetten som nu köper in sig i Hanza leds av Francesco Franzé som sitter i Husqvarnas koncernledning. Vidare ingår Håkan Halén som nyligen pensionerats från tjänsten som vvd och finanschef i Hexagon. Per Holmberg är vd för Hexagon Metrology EMEA. Den fjärde nya delägaren är Massimo Franzé.

Francesco och Håkan föreslås ta plats i styrelsen som ordinarie ledamot respektive suppleant.

Befintliga ägare med 30 procent av rösterna och kapitalet står bakom lösningen som ska klubbas på en extra bolagsstämma den 1 juni.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)