JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elektroniktidningen
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF
Att Intel har funderat på att köpa FPGA-tillverkaren Altera har varit känt en tid men förhandlingarna har gått trögt. Nu avslöjar nyhetsbyrån Reuters att Avago är intresserat av Xilinx, Maxim och Renesas.
Det pågår en snabb konsolidering av halvledarbranschen. Enligt Thomson Reuters uppgick affärerna i fjol till 31 miljarder dollar. Hittills har FPGA-företagen stått utanför med undantag för Lattice som köpte Silicon Image för 600 miljoner dollar i januari. Företaget gör kretsar för trådad och trådlös överföring av multimedia.

Nu ser Xilinx och Altera, som är många gånger större än Lattice, ut att kunna slukas av andra halvledarbolag som vill bredda sig. Förhandlingarna mellan Intel och Altera blev kända i mars men slocknade snabbt. Det potentiella budet på över 13 miljarder dollar ansågs för snålt.

New York Post rapporterade i slutet av förra veckan att förhandlingarna startat igen och att det kan komma ett nytt bud inom de närmaste veckorna.

Reuters har källor som uppger att Avago, som skapades som en avknoppning från Agilent år 2005, och som i fjol köpte LSI för 6,6 miljarder dollar, funderar på ytterligare en megaaffär på över 10 miljarder dollar.

Potentiella kandidater är Xilinx, Maxim och Renesas. Alla tre skulle komplettera Avagos eget kunnande men på olika sätt. Xilinx är jätten inom programmerbar logik, Maxim kan analogteknik och power medan Renesas är stora på styrkretsar.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)