JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elektroniktidningen
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF

Prototyptjänst för flexkort

Lägg in flera olika kort i samma panel så blir startkostnaden lägre. Erbjudandet har döpts till PCB-Pool av mönsterkortsleverantören Beta Layout som tycker att fler konstruktörer borde börja använda sig av flexkort.
Flexibla mönsterkort, eller I vardagligt tal flexkort, är mycket tunna och tål därför att böjas med snäva radier. Flexkorten kan i vissa fall ersätta enklare mönsterkort, men framförallt ersätta kablage.

Beta Layout tillverkar flexkort baserade på Polyimid med ett eller två ledarlager. Avståndet mellan ledarlagren är 18 µm och hela kortet är 0,2 mm tjockt.

Företaget har tidigare haft en prototyptjänst för vanliga kort där flera kunder delar på en panel för att få ned kostnaden för framförallt prototyper. Nu utökas den till att även omfatta flexkort.

Beta Layout grundades 1989 och har tre fabriker i Tyskland, där även huvudkontoret ligger. Vidare finns fabriker i Irland, Frankrike, Sydafrika och USA.

Förutom mönsterkort tillverkar företaget bland annat laserskurna stenciler för lodpasta, frontpaneler och gör 3D-utskrifter.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)