JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elektroniktidningen
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF

Exova Metech blir Anritsus servicepartner

Snabbare kalibrering och reparationer. Det ska bli verklighet när Exova Metech tar hand om test- och mätföretaget Anritsus kunder i Sverige.

Historik

Exova Metech har rötterna i flygvapnets instrumentverkstad som startade 1947. Till 1994 var verksamheten en avdelning inom dåvarande FFV Aerotech. 1 januari 1994 bildades FFV Mätteknik, som ett dotterbolag till FFV Aerotech. Samtidigt bildades det finska dotterbolaget FFV Mittausteknika.
År 1998 förvärvade Celsius FFV-koncernen och det nya namnet blev Celsius Metech. 1999 etablerades verksamhet i Danmark och i Tyskland. År 2000 förvärvade Saab Celsiuskoncernen och verksamheten döptes om till Saab Metech. 2006 tecknade Saab avtal med Bodycote International Plc om överlåtelse av aktierna i Saab Metech och dess dotterbolag. 2008 köptes Bodycote Testing Group där Metech ingår av det amerikanska företaget Clayton, Dubilier and Rice (CD&R). I juni 2009 bytte hela Bodycote Testing Group namn till Exova, och den svenska verksamheten blev Exova Metech.
– Vårt team kommer att säkerställa en hög kvalitet på servicenivån för Anritsus kunder. Med detta partnerskap kommer vår tekniska kompetens på Anritsus instrument att ytterligare stärkas och omfatta de senaste produkterna och det kommer även att stärka vår position som kalibrerings- och servicespecialist på elektriska instrument i Sverige, säger Mats Persson, chef för Exova Metech, i ett pressmeddelande.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)