JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elektroniktidningen
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF

Halmstadsföretaget HMS Industrial Networks köper belgisk eWON, som är specialiserat på vad man numera kallar  industriellt IoT. Köpeskillingen är på 30 miljoner euro.

Det belgiska företaget eWON, grundat 2001, har 57 anställda och huvudkontor i Nivelles samt dotterbolag i USA och Japan. Företaget levererar kommunikationsprodukter och tjänster för industritillämpningar, som exempelvis fjärråtkomst av PLC-system, datainsamling samt molnbaserad mjukvara.

– eWONs produkter kompletterar HMS produkter mycket bra. Företaget är världsledande när det kommer till fjärråtkomst av PLC. Genom att slå ihop de två teamen och verksamheterna kommer vi att kunna skapa en stark marknadsposition och ett unikt erbjudande till våra OEM-partners och kunder över hela världen, säger Staffan Dahlström, vd på HMS Networks, i ett pressmeddelande.

Köpet väntas vara slutfört nu på fredag, den 5 februari, då alla aktietransaktioner ska vara klara. Köpesumman betalas som en kombination av kontanter och aktier i HMS Networks.

HMS Industrial Networks är ett helägt dotterbolag till  HMS Networks

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)