JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elektroniktidningen
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF

Nästa version av LTE som klubbas i sommar sänker tröskeln för IoT-tillämpningar, att koppla upp apparater via mobilnäten. Lundabolaget Mistbase – som utvecklar grundläggande teknik för IoT-modem över LTE – har dragit in fyra miljoner i kapital och stärker också styrelsen.

Som Elektroniktidningen kunde rapportera efter Mobile World Congress i mars hade Mistbase inte bara en lyckad demonstration på jättemässan, företaget var också nära att avsluta den första större finansieringsrundan.

Nu står det klart att det blir ett tillskott på fyra miljoner kronor och att investerarna tar plats i styrelsen. Det gäller Andy Ketskes, Mårten Öbrink och Anders Berglund. Bland investerarna i nyemissionen finns också Johan Qviberg via investmentbolaget Quinary.

– Vi är mycket nöjda med förstärkningen. Det är personer som ger Mistbase ytterligare branschkunskap, finansiella och affärsmässiga nätverk, säger Linus Wiebe, innovationsdirektör vid Lunds universitet och ordförande i Mistbase styrelse i ett pressmeddelande.

Mistbase grundades så sent som sommaren 2015 av Michal Stala och Magnus Midholt. Michal Stala har ett förflutet på ST-Ericsson och Ericsson medan Magnus Midholt kommer från Sony Mobile.

Företaget arbetar med att utveckla ett IP-block och tillhörande mjukvara för styrningen av basbandsdelen i lager ett i IoT-modemen. På Mobile World Congress i början av mars hade företaget en fungerande demonstration.

– Vi är de enda i världen som kan köra en demo över luften av Cat-M. Vi fick mycket positiv respons i Barcelona. I princip allt är på plats, nu jobbar vi med optimeringar och förfiningar så att den följer specifikationen, sade Michal Stala till Elektroniktidningen efter mässan.

Du kan läsa hela artikeln här: (länk).

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)