JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Operativsystemet µ-Velosity kan köras på ner till 1 kbyte RAM och 1,6 kbyte ROM. Green Hills säger sig släppa produkten på efterfrågan från kunder.
Det tar bara 1 500 klockcykler för operativsystemet att starta från avstängt läge. Siffran gäller Green Hills nya realtidsoperativsystem µ-Velosity.

För att jämföra äpplen med päron tar det tiotals miljoner gånger långre tid att ladda Windows. µ-Velosity är å andra sidan ett mycket litet operativsystem. Det kräver kräver 1 kbyte RAM och 1,6 kbyte ROM.

För vissa Green Hillskunder är operativsystemet Velositys fotavtryck på 6-8 kbyte fortfarande är snäppet för stort. För dem släpps nu µ-Velosity.

- Det här är definitivt en lansering som kommer efter tryck från kunderna, säger Green Hills marknadschef Christopher Smith.

Användningsområdet är exempelvis en fristående processor med inbyggd flash och RAM. Starttiden är relevant för batteritiden för den här typen av tillämpningar som körs på batterier och ofta tillbringar den mesta av sin tid i vila.

- Starttiden är bara bortkastad energi. Så den är högst relevant som mått på fotavtrycket, säger Christopher Smith.

Den typen av processor kan man idag få för så lite som en dollar - om man frågar hos amerikanska Luminary som nyligen släppte Cortex M3-processorn Stellaris som har 8 kbyte flash och 2 kbyte SRAM.

Program skrivna för µ-Velosity kan köras på Green Hills andra två operativsystem Integrity och Velosity. Omvändningen gäller inte. Integrity och Velosity har gemensamma programbibliotek för alla sina utvecklingskort. De biblioteken fungerar inte i µ-Velosity, som istället med tiden kommer att får sin egna - minimalistiska - programbibliotek för bland annat filsystem och tcp/ip-kommunikation.

µ-Velosity stöder till att börja med ARM Cortex-M3, Cortex-R4, Atmel SAM7x och Coldfire MCF5223.

Operativsystemet är utvecklad hos Green Hills.
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus