JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
AndroidNu ska Linux ta över världen. Det hoppas Fujitsu och erbjuder utveckling för Googles Linuxversion Android i allt från industrirobotar till informationskiosker.
"Service Built for Android" heter Fujitsus erbjudande. Företaget säger sig vara väl erfaret konsten att inbyggda system och erbjuder utbildning och utveckling till den som vill sätta Android i allt från mobiltelefoner och navigatorer till minidatorer, industriautomater och kontorsmaskiner. Under februari håller Fujitsu seminarieserier i Japan.

Som komplement erbjuder Fujitsu också sina egna programbibliotek med bland annat Internetprogramvara, typsnitt, grafiska gränssnitt, modellbaserad utveckling och taltolkning.

Fujitsu Android EverywhereAndroid Linux utvecklades för Googles mobil med samma namn. Idag finns den i en mobiltelefon signerad HTC. Ytterligare Androidmobiler är under utveckling och flera av dem kommer att lanseras i år, bland annat av Sony Ericsson. Dessutom utvecklas minst en netbook ("mini-pc") som använder Android.

Freescales tillämpningsprocessor kallad "i.MX" nämns i den japanska pressreleasen som Androidplattform.

Android är inte ett realtidslinux så erbjudandet handlar om att använda Linux i användargränssnittet på platser där man idag skulle se någon annan Linuxversion, alternativt Windows eller Windows CE.

Programvaran Android i sig är öppen källkod och gratis. Det betyder att det är öppet för vem som helst att gå ut med samma erbjudande som Fujitsu.
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)