JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Amerikanska Embedded Alley har porterat operativsystemet Android till RMI:s systemkrets Alchemys Au1250. Det är första gången Android kan köras på en Mipsprocessor.
Linux har sedan länge kunnat köras på Mips. Men Linuxvarianten Android innehåller modifieringar av operativsystemskärnan som Embedded Alley nu porterat till Mips.

Google använder en Javainspirerad programkörningsplattform som heter Dalvik vars virtuella maskin Embedded Alley porterat till Mips tillsammans med Googles C-kodbibliotek Bionic och tillhörande verktyg.

Embedded Alley har också adderat stöd för Mips till utvecklingsmiljön Android SDK och stöd för Android i sin egen utvecklingsmiljö. Och så har man anpassat kort, drivrutiner, kodningsfunktioner för att passa Mips och Android.

Hemmamedia, GPS, fordonsmedia, medicinsk utrustning, hemautomation, hemmarouters, mätteknik och automation är möjliga produktområden som Embedded Alley räknar upp.

Mips är nu också en möjlig plattform för MID-datorer, en av de tillämpningar som redan diskuterats för Android på x86 och Arm.

Embedded Alley lovar stöd från och med maj i sina egna utvecklingsverktyg. Tekniken kommer att demonstreras på mässan Computex i juni i Taiwan.

Android stöder sedan tidigare Arm och x86.

"Plötsligt är det som om hela inbyggnadsbranschen formerat en allians kring Android" skriver Elektroniktidningens inbyggnadsreporter Jan Tångring i en analys av nyheten (länk).
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

 

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)