JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
måndag 21 september 2020 VECKA 39

LeCroy tillbaka med vågformsgenerator

Oscilloskopspecialisten LeCroy ger sig efter en tids frånvaro åter in på marknaden för vågformsgeneratorer. Den här gången är det med ett skärmlöst instrument som styrs via en pc.
Vågformsgeneratorn har döpts till Arbstudio och finns med två eller fyra kanaler. Bandbreddden är 125 MHz, DA-omvandlaren har 16-bitar och arbetar med maximalt 1 GHz. Minnet är på 2 Msampel per kanal.

Det finns ytterligare två modeller som förutom två respektive fyra analoga kanaler  har 18 respektive 36 digitala utgångar som klarar upp till 250 MHz.

De fyrkanalig modellerna har en extra synkroniseringsfunktion för att skapa större system med upp till åtta instrument som då ger 32 synkroniserade signaler.

Signalerna kan skapas med hjälp av den tillhörande programvaran, genom att importera en signal från till exempel Excel eller av något simuleringsprogram. Men det går också att importera signaler från ett oscilloskop.

Arbstudio kan också fungera som en klassisk signalgenerator för att skapa sinus, fyrkantvåg, sågtand, pulser och andra repetitiva signaler liksom likspänningsnivåer och brus. Det finns också modulationsmöjligheter som AM, FM, ASK, FSK och PSK liksom pulsbreddsmodulation.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)