JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
måndag 10 augusti 2020 VECKA 33

QNX startar appbutik för bilar

QNX HTML5 SDK
Billtillverkare får en egen webbutik för appar till instrumentbrädan och multmediaskärmarna i bilen. Apparna skrivs i webbtekniken HTML5.
WEBBGRÄNSSNITT ÖVERALLT
CSS3, HTML5 och Javascript är mjukvarteknik som idag används för att bygga sidor i webbläsar. Men tekniken möter alltmer intresse som generell plattform för gränssnitt, bland annat i bilar.
Enligt QNX finns nu en potentiellt lukrativ marknad för app-utvecklare för bilen, lik den som finns för mobiltelefoner. Appbutiken ska överbrygga klyftan mellan apputvecklarna och biltillverkarna, hoppas QNX.

QNX stöder HTML5-apputveckling i version 2 av sin plattform QNX CAR och det är appar utvecklade här som kan bjudas ut i den kommande appbutiken.

Utöver HTML5-apputvecklingsverktyg – med gränssnitt till luftkonditionering, GPS, radio och multimedia – finns en emulator som låter utvecklaren ta sina appar på en provtur direkt i en webbläsare.

QNX CAR 2 släpps i december. ”Utvalda utvecklare” kommer att få tillgång till HTML5-utvecklingsverktyget och appbutiken under första kvartalet nästa år.

QNX och Intel är drivande i en konferens om webbteknik i bilen som webbstandardorganisationen W3C arrangerar i Rom den 14–15 november.

Ett av målen med konferensen är att förhindra fragmentering när olika fordonstillverkare börjar använda HTML5-plattformen, eftersom detta skulle sabotera tanken på en generell appbutik dit där utvecklare kan tanka  upp appar som fungerar för alla bilmärken.
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)