JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
söndag 29 mars 2020 VECKA 13

Arnie gillar svenska solladdaren

Stockholmsföretaget Solelia Greentech är nominerat till det internationella hållbarhetspriset Sustainia Award, där Arnold Schwarzenegger leder juryns arbete.
Solelias solcellsbaserade laddstation för elbilar är utvald till en av årets mest innovativa och hållbara lösningar i den globala hållbarhetsguiden Sustainia 100, som nu har publicerats. Varje år väljs de hundra mest innovativa och effektfulla miljölösningarna från hela världen ut och publiceras i ett ett nästan 200 sidor tjockt dokument.

Ladda ned Sustainia 100-rapporten här. (Länk)

Det innebär att Solelia Greentech är nominerat till priset Sustainia Award, vars jury leds av förre guvernören i Kalifornien, Arnold Schwarzenegger. I juryn sitter också förre statsministern i Norge, Gro Harlem Brundtland, EU-kommissionären Connie Hedegaard och ordföranden för FN:s klimatpanel, Dr Rajedra K Pachauri.

– Grattis till de utvalda Sustainia 100-lösningarna. De är de verkliga actionhjältarna för hållbarhet, säger förre actionhjälten och miljövärnaren Arnold Schwarzenegger i ett uttalande på Sustainias sajt.

Carolina Johansson, vd på Solelia Greentech, säger i ett pressmeddelande att "det är lite smått omtumlande och fantastiskt roligt att våra lösningar för att ladda elbilar med helt ren solel nu nått långt utanför Sverige."

Solelias första solcellsbaserade laddstation presenterades 2011 och året efter blev Solelia Greentech utsett till en "Climate Solver" av Världsnaturfonden WWF.

Laddstationen har en takyta på 7 kvadratmeter per parkeringsplats, en maxeffekt på ca 1 kW och producerar upp till 1200 kWh/år. Detta ger i storleksordningen 700 till 1000 mils bilkörning per år beroende på biltyp och körstil.

Solcellsstativet är tillverkat av specialstål och består av två kraftiga stödben med en vridbar monteringsplatta för solcellsmodulerna. Förutom solcellsmoduler och solcellsstativ ingår växelriktare, anslutningar, kablage och mätutrustning.

Bilderna på Arnold Schwarzenegger är tagna av Søren Malmose.
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

236
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)