JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
torsdag 28 maj 2020 VECKA 22
I går söndag tjuvstartade den gigantiska elektronikmässan Cebit i Hannover med en gemensam deklaration från Angela Merkel och David Cameron att Tyskland och Storbritannien ska samarbeta om utvecklingen av 5G.
I dag måndag öppnas Cebitmässan officiellt för besökare och dagen fylls av talare med hög dignitet. EU-kommissionären Neelie Kroes är på plats, liksom höjdare från både elektronikföretag som Samsung, teknikföretag som ABB och energibolag som Shell.

Ett dragplåster under veckans evenemang är Applemedgrundaren Steve "The Woz" Wozniak, ett annat är Wikipediagrundaren Jimmy Wales.

Men själva öppningsceremonin ägde rum på söndagskvällen med en robot som hälsade välkommen och lämnade över ordet till Storbritanniens premiärminister David Cameron och Tysklands förbundskansler Angela Merkel.

David Cameron talade om att Storbritannien och Tyskland nu kommer att samarbeta om utvecklingen av den femte generationens mobilnät 5G – ett nät som ska kunna härbärgera miljarder uppkopplade prylar med ett minimum av energi och vara så snabbt att det ska gå att ladda ned en spelfilm från internet på några sekunder.

Det brittisk-tyska samarbetet kanaliseras genom tyska Dresdenuniversitetet och brittiska King´s College i London och University of Surrey.

David Cameron aviserade också en storsatsning värd en halv miljard svenska kronor riktad till den brittiska elektronikindustrin för att utveckla det som kallas Internet of Things, prylarnas internet. Kända brittiska företag inom det här området är processorutvecklarna ARM och Imagination.

Årets Cebitmässa äger rum 10-14 mars. Temat är "datability" eller "Big Data", det vill säga förmågan att på kort tid sortera och analysera dagens gigantiska dataflöden. (Länk)
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)