JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
onsdag 15 juli 2020 VECKA 29

Norstel och Ascatron i kiselkarbidsamarbete

Det två svenska kiselkarbidföretagen – wafertillverkaren Norstel och epitaxispecialisten Ascatron – har ingått ett samarbete kring kiselkarbidepitaxi för krafttillämpningar. Därmed har de ett heltäckande koncept, menar företagen.
I takt med att komponenttillverkare visar större intresse för kiselkarbid har de även börjat ställa allt högre krav på epitaximaterialen för att kunna nå högre spänningar, kunna skapa nya komponenttyper samt nå ett bättre utbyte.

Både Norstel och Ascatron levererar idag epitaxi till kraftelektronikindustrin. Norstel tillverkar och säljer kiselkarbidskivor med eller utan epitaxi för volymtillverkning, medan Ascatron är specialiserat på kundanpassad epitaxi liksom komponentutveckling. För båda företagen är samarbetet ett sätt att nå och tillfredsställa fler kunder.

– Samarbetet med Norstel gör oss mer heltäckande. Nu kan vi erbjuda allt inom epitaxi på kiselkarbid. Det inkluderar allt från volymtillverkning av Schottky och MOSFET i kiselkarbid till prototyper av tjock epitaxi framställd med vår teknik för bipolära komponenter som PiN-dioder och IGBT:er, säger Christian Vieider, vd på Ascatron.
 
Samarbetet innebär att de två idag kan erbjuda SiC-epitaxi med både n- och p-dopning i lager som är upp till 250 µm tjocka och har en diameter på 100 mm. Inom kort kommer de även att stödja skivor med en diameter på 150 mm.
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)