JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
fredag 17 januari 2020 VECKA 03

Infineon staplar sensorer

Två oberoende sensorer staplade på varandra i samma kapsel. Så vill Infineon tackla kravet på redundans i säkerhetskritiska fordonstillämpningar där även pris och storlek har avgörande betydelse.
Tyska Infineon har utvecklat en så kallad Dual-Sensor-Package. Det är en speciell kapsel som rymmer två sensorer som matas separat, har separata utsignaler och är elektriskt oberoende av varandra genom galvanisk isolation. Trots det tar kapseln inte större plats än motsvarande lösning med endast en sensor inuti, hävdar företaget.

Till att börja med introducerar Infineon två familjer; en med två linjära Hallsensorer och en med två vinkelsensorer. Istället för att sensorerna placeras sida vid sida är de staplade på varandra, monterade med en patenterad flip-chip-teknik.

Denna form av sensorredundans är särskilt intressant i säkerhetskritiska tillämpningar där det är viktigt att både hålla ner pris och storlek, såsom i elektrisk servostyrning (EPS) och avkänning av gasreglage och pedalposition. De stöder säkerhetsnivån ASIL D.

Både Hall- och vinkelsensorerna kommer kapslade i standard PG-TDSO för ytmontering.

Hallsensorerna, TLE4997A8D och TLE4998x8D, har åtta anslutningar och är 4,0x5,0x1,2 mm, vilket är exakt samma mått som motsvarande enkelsensor har. Vinkelsensorerna kommer med 16 anslutningar och finns att få med både GMR- och AMR-teknik.

Alla dubbla sensorkapslingar finnas att få i ingenjörsprover. Hallsensorerna liksom vissa vinkelsensorer kommer i volymer mot slutet av detta år. Varianten, kallad TLE5309D, som integrerar en GMR- och en AMR-baserad vinkelsensor kommer i volymer först under nästa år.

Alla sensorer finns också att få som enkellösningar.

Skiss som visar hur Infineons Dual-Sensor-Package ser ut: 
MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)