JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Förbättrad livskamrat

Förbättrad livskamrat

Den lilla kameran Narrative Clip, som dokumenterar allt du gör i ett flöde av stillbilder, lanserades igår i en andra och förbättrad generation på konsumentelektronikmässan CES. Förutom bättre kamera, större batteri och utbytbart fäste blir det enklare att dela bildflödet. Samtidigt ökar priset från 149 till 199 dollar.
Linköpingsbaserade Narrative har tryck in betydligt mer elektronik i generation två av sin kamera och därmed ökat användarvänligheten. Det gäller framförallt kommunikationen med omvärlden där man tidigare enbart kunde tanka ut bilderna via USB.

I generation två finns både wifi och Bluetooth, den senare är tänkt för att koppla ihop kameran med mobilen för att till exempel kontrollera vad kameran ser och kanske flytta kameran till ett bättre ställe.

Via wifi kan bilderna enkelt laddas ur. Å andra sidan måste man ladda kamerans batteri varannan eller var tredje dag, och det sker via USB som också kan använda för att tanka ur bilderna.

Andra förändringar är kameran, som numera har 86 graders bildvinkel mot 68 tidigare. Bildsensorn är också större, 8 Mpixel mot tidigare 5 Mpixel.

Och så har batteriet blivit nästa tre gånger så stort.

Precis som tidigare finns GPS för att geotagga bilderna liksom accelerometer och magnetometer men i den nya versionen har de fått sällskap av ett gyro.

För att kunna bäras på olika typer av kläder finns numera utbytbara fästen.

Alla nya funktioner har ökat vikten från 20 gram till 28 gram samtidigt som priset lyft från 149 dollar till 199 dollar.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus