JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
torsdag 27 februari 2020 VECKA 09

48 miljoner till uppkopplat batteri

Brandvarnare är inte direkt smarta men de är bra på det de är designade för: att varna för bränder. Ett snabbt sätt att göra dem mer intelligenta är att byta batteriet mot en modul som förutom att strömförsörja brandvarnaren också innehåller lite intelligens och en wifilänk. Efter en lyckad Kickstarterkampanj har amerikanska Roost nu säkrat 48 miljoner i riskkapital.
Para batteriet med appen i din smartmobil samtidigt som du ger det ett lämpligt namn som köket, hallen eller sovrummet. Och så behöver du ansluta batteriet till ditt wifinät. Om brandlarmet sedan går får du eller någon annan som du lagt in i mottagarlistan ett SMS.

Batteriet kan också varna för att det håller på att ta slut långt innan brandvarnaren självt upptäcker det och du slipper de irriterande pipen som är brandlarmets normala sätt att varna för dåliga batterier.

Rooster körde en lyckad kampanj på Kickstarter i våras som gav strax under 100 000 dollar. Men även ett par riskkapitalister tror på idén och satsar nu 5,5 miljoner dollar.

Batteriet ska börja levereras i oktober och kostar 34,99 dollar styck. Det ska räcka upp till fem år och kan sedan bytas för 14,99 dollar. Frakten till Sverige går på 18 dollar.
MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)