JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Simuleringar för alla

ComsolSimuleringar för alla

För ett år sedan lanserade svenska Comsol möjligheten att förpacka en modell utvecklad i företagets simuleringsprogram Multiphysics som en app. Appen kan sedan spridas till andra användare och kunder utan de behöver ha programmet eller kan se hur modellen är byggd. I versionen 5.2 av Multiphysics finns en helt integrerad miljö för att skapa simuleringsappar.
– Med version 5.2 inkluderar vi omkring 50 appar som visar storheten och styrkan med Application Builder och Comsol Server, säger företagets vd Svante Littmarck.

Apparna fungerar som typexempel och kan redigeras för att att passa de egna behoven.

– Det har varit kul att bygga apparna och vi älskar nya Application Builder! Om vi tittar på en app av en blandare, som levereras med Mixer Module, ser vi ett sofistikerat program som kan användas för att simulera nästan alla typer av blandare utan att det kräver erfarenhet inom differentialekvationer eller CFD. Detta tar modellering och simulering till en helt ny nivå.

Bland övriga förbättringar listar Comsol ökad stabilitet, snabbare lösare och större robusthet. Uppgraderingarna i Application Builder, som ingår i Comsol Multiphysics, omfattar nya verktyg för att enkelt skapa gränssnittskomponenter, omfattar nya kommandon för dynamiska uppdateringar av grafik och ger bättre kontroll över delningen av appar.

Att köra simuleringsappar med Comsol Server i ett företagsnätverk eller i molnet har blivit upp till fem gånger snabbare med hjälp av en ny cachefunktion. Det går också att ordna så att en viss app öppnas när en viss användare loggar in.

Förbättringarna och de nya exempelapparna gäller för hela produktsviten och kan användas för elektromagnetism, värmeöverföring, mekanik, akustik, kemiteknik, fluidmekanik och multifysik.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus