JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Distribution ALLA TAGGAR

Farnell och element14: Hur är det för kvinnor i elektronikindustrin idag?

Komponentdistributören Farnell och det egna forumet element14 slår tillsammans ett slag för kvinnors situation i elektronikindustrin. Genom ett frågeformulär vill företaget bättre förstå hur kvinnor har det inom elektronikindustrin. Både kvinnor och män från världens alla hörn är välkomna att svara på frågorna.

Även ABB varnar för halvledarbrist

Hittills har industrikoncernen ABB lyckats få tag på halvledarkomponenter, men uppgiften blir allt svårare. Företaget varnar i dagens rapport för att det kommer att uppstå problem under innevarande kvartal.

Halvledarmarknaden växte 10 procent i fjol

När analyshuset Gartner nu summerat 2020 står det klart att försäljningen av halvledare ökade med 10,4 procent till 466,2 miljarder dollar. Intel är etta tätt följt av Samsung.

Helag in i OEM Electronics

Svenska Helags hela sortiment går in som ett nytt produktområde inom OEM Electronics. Båda företagen ingår i koncernen OEM International.

Digi-Key skeppar prototyper av mönsterkort

I somras lanserade Digi-Key ett program med inriktning mot mönsterkort. Nu kompletteras det med erbjudande om prototyper. Dock sker leveransen utan kostnad enbart inom USA.

Halvledarbristen stoppar återigen Volvos fabriker

Bristen på halvledarkomponenter fick fordonskoncernen Volvo att sent igår kväll skicka ut ett pressmeddelande om att företaget återigen kommer att tvingas stoppa produktionen. Det handlar om så mycket som två till fyra veckor under årets andra kvartal.

Digi-Key märker komponenttejpen

Mindre kvantiteter komponenter som förpackats på tejp saknar normalt märkning och är därför en logistisk mardröm. Digi-Key vill råda bot på problemet genom att trycka information på baksidan av tejp-förpackningen för att göra komponenterna lätt identifierbara.

Även Oppo varnar för halvledarbrist

Hittills har fordonsbranschen varit mest högljudd men nu varnar även världens fjärde största mobiltelefontillverkare Oppo för bristen på halvledarkomponenter i en intervju med Nikkei Asia.

Halvtid: Smartare elektroniksystem

Strax före jul fick innovationsprogrammet Smartare elektroniksystem klartecken från Vinnova att ansöka om ytterligare tre år. Lejonparten av de drygt 40 miljoner kronor som fördelas varje år går till olika samarbetsprojekt mellan företag, institut och akademi, medan en mindre del går till riktade satsningar, och så kostar information och administration en slant.

Halvledarbristen stoppar även Scania

Det är bara en tidsfråga innan Scania tvingas stoppa produktionen på grund av brist på halvledarkomponenter. ”Det är ut hand i mun”, säger företagets vd Henrik Henriksson till Dagens Industri.

NI hos CN Rood

Test- och mätjätten NI har lagt om försäljningsstrategin på senare tid. De egna kontoren har bantats kraftigt till förmån för externa distributörer. I Sverige och Norden axlar nu CN Rood rollen som teknisk distributör.

Satco blir del av Stig Wahlström

Den första februari blev Satco Komponent en del av Stig Wahlström Elektriska. Båda distributörer ingår i Addtechkoncernen.

Volvo och Veoneer flaggar för komponentbrist

Både fordonskoncernen Volvo och bilsäkerhetsföretaget Veoneer släppte idag urstarka rapporter för sista kvartalet 2020 men bägge flaggar för att bristen på halvledarkomponenter kan ställa till problem framöver.

Distributör kompletterar med konsulting

Efter 17 år som distributör expanderar Accurate Nordic till konsultverksamhet under namnet Accurate Consulting.

Raspberry Pi hos Digi-Key

Då har det hänt. Strax före årsskiftet meddelande Digi-Key Electronics att företaget har blivit en auktoriserad Raspberry Pi-distributör. Distributörsjätten kommer att erbjuda hela sortimentet från Raspberry Pi – från de allra billigaste till de mest avancerade produkterna.

Mouser har flyttat till Malmö

Den amerikanska distributören Mouser Electronics har flyttar sitt svenska kontor från Stockholm till Malmö. Det nya läget, med närhet till Köpenhamn, ger enligt företaget bättre Nordentäckning.

Kontaktdonsspecialist skalar upp

Den amerikanska distributören Powell Electronics vill växa i Europa och har därför utökat antalet agenturer, anställt fler säljare och flyttat in i nya lokalaer i Dublin, Irland.

Elfa stänger Solnabutiken

Den 18:e december går en epok i graven, då stänger Elfa Distrelec sin butik i Solna.

Intel får sälja till Huawei

Processorjätten Intel har fått klartecken från det amerikanska handelsdepartementet att sälja vissa produkter till Huawei, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

RS Live rullar i Sverige

RS Componente långtradare Titan II är på Europaturné med en utställning om den uppkopplade fabriken. På onsdag är den i Växjö, därefter åker den vidare mot Chalmers i Göteborg.

 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

 

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)