JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Forskningscentret för radiomätteknik vid Högskolan i Gävle får 750 000 kronor av Vinnova för att utveckla tekniker för trådlösa system i industriella miljöer.
– Vinnovas beslut innebär ännu ett steg framåt för radioforskningen vid Radiocentrum i Gävle. I och med detta projekt breddar vi vår verksamhet ämnesmässigt, samtidigt som vi får möjlighet att samverka med industriföretag som traditionellt sett inte förknippas med radiokommunikation, säger Claes Beckman, som är föreståndare för Radiocentrum i Gävle i ett pressmeddelande.

Pengarna ska räcka till den första fasen i projektet ”Tillförlitlig trådlös kommunikation i industriella miljöer”, där målet är att utveckla teknikförbättringar hos trådlösa system för att öka tillförlitligheten i elektromagnetiskt störda industrimiljöer.

Projektet har en total budget på två miljoner kronor och leds av adjungerade professorn Peter Stenumgaard, forskningschef vid Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI).

Förutom FOI deltar Åkerströms, instrumentleverantören Agilent och konsultföretaget Syntronic samt slutanvändare som SSAB Tunnplåt, Stora Enso Kvarnsveden och Green Cargo.

– Den höga störtåligheten i militära system kan göra nytta i andra delar av samhället. Trådlös kommunikation för maskin-till-maskin-tillämpningar i industrier, kärnkraftverk och sjukhus är en snabbt växande marknad, säger projektledare Peter Stenumgaard i ett pressmeddelande.

Läs mer om radioforskningen i Gävle här (länk)

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)