JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
M700 är den första kommersiella plattformen för modem till LTE-produkter, hävdar Ericsson i en pressrelease. Datahastigheten blir upp till 100 Mbit/s i nedlänken och 50 Mbit/s i upplänken när de första näten väl finns på plats runt år 2010.

På mässan Mobile World i Barcelona för knappt två månader sedan hade Ericsson en demonstration med en LTE-mobil. Datahastigheten var 25 Mbit/s i både upplänk och nedlänk. LTE-mobilen gick under kodnamnet Berta, var relativt stor och hade fläkt. Men det var bara en demonstrator baserad på en kombination av FPGA:er och asicar.

– Jag tror att vi är ett år före alla konkurrenter. Ingen har visat något liknande, sade Björn Ekelund till Elektroniktidningen på Mobile World.

Han är chef för produktplanering och teknikutveckling på Ericsson Mobile Platforms.

– Vi har den tekniska lösningen plus mjukvaran. Det som återstår är att optimera kislet.

Det verkar fortfarande stämma för de första samplen av M700 kommer senare i år och den kommersiella produktionen ska starta nästa år. Ericsson räknar med att de första produkterna baserade på M700 ska gå att köpa år 2010. Men för att tidplanen ska hålla måste också operatörerna uppgradera sina nät.

Att plattformen fått ett M före siffrorna indikerar att den är avsedd för modem och inte mobiler. Den kommer därför att vara skräddarsydd för pc-kort, donglar och liknande produkter som kan koppla upp bärbara datorer mot Internet.

M700 ska klara bandbredder mellan 1,4 MHz och 20 MHz. Vidare är den designad för sex olika frekvensband inklusive 700 MHz-bandet.

Ericsson säger ingenting om hur många kretsar plattformen består av eller var strömförbrukningen landar.
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)