JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Sony Ericsson samarbetspartner på Windowsmobiler, taiwanesiska HTC, är under uppköp. Elektroniktidningen skulle ha träffat HTC:s ledning i fredags men besöket ställdes in med kort varsel. Motiveringen löd: vi är under samgående.
Taipei, HTC, eller High Tech Computer, grundades 1997 och omsatte i fjol cirka 23 miljarder kronor. Företaget har blivit känt för sina Windowsbaserade telefoner som riktar sig till affärssegmentet men även till teknikfantaster. I Taiwans huvudstad Taipei är HTC:s mobiler nästan lika frekventa i butikshyllorna som de betydligt större drakarna Nokia, Samsung, LG, Sony Ericsson och Motorola detta trots att företaget började sälja mobiler under eget varumärke så sent som för 18 månader sedan. Innan dess fungerade HTC som ett rent utvecklings- och tillverkningsföretag (ODM) åt andra mobiltillverkaren.

I Sverige går det att köpa HTC:s mobiler i ett tjugotal butikskedjor, däribland Teknikmagasinet, Mediamarkt, Onoff och Siba men även hos operatörer som Telia och Tre.

På mässan Mobile World i februari överraskade Sony Ericsson genom att meddela att företaget tagit hjälp av HTC för sin första Windowsmobil kallad Xperia X1. Sony Ericsson har annars hållit sig till Symbian för toppmodelllerna.

Xperia X1 har ännu inte nått butikshyllorna, det sker någon gång efter halvårsskiftet, men redan före dess kan HTC vara ägt av Sony Ericsson. Eller så kan Sony Ericsson tvingas hitta en ny partner för sina Windowsmobiler.

 

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)