JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Amerikanska Delphi, som är underleverantör till bilindustrin, har gett sitt svenska dotterbolag Mecel globalt ansvar att sköta koncernens Autosarplattform.

– Vi tycker det är spännande att Göteborg blir centrum inom en global koncern för ett framtidsområde med stor tillväxt. Vi har vunnit detta ansvar i kraft av vår kompetens inom programvara för fordon men också för det ekosystem som finns i regionen, säger Kent-Eric Lång som är vd på Mecel.

Autosar har liknats vid ett Windows för fordonsindustrin. Med Autosar blir det nämligen möjligt att flytta programvara mellan olika bilföretag och mellan olika bilplattformar.

Mecel kommer att lansera Autosarplattformen på mässan Convergence i Detroit den 20-22 oktober. Plattformen, som kallas Mecel Picea, kommer att användas internt på Delphi men ska dessutom säljas till externa kunder.

– Utvecklingsinsatsen av programvara till en elektronikenhet kommer att på sikt halveras med Autosar. Istället växer en ny marknad fram för programvara som produkt, säger Kent-Eric Lång.
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus