JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Som väntat gav EU-kommissionen idag klartecken till Ericsson och ST Microelectronics att bilda ett gemensamt bolag kring kretsar och programvara till mobiltelefoner.
I beslutet står det att (länk)”Samriskföretaget skulle bedriva en världstäckande verksamhet inom utveckling av trådlösa plattformar för mobiltelefoner och halvledare för mobil telekommunikation. Det skulle integrera samtliga EMP:s aktiviteter, som består av utveckling av trådlösa plattformar för avancerade 3G-mobiltelefoner (HSPA-teknik), med ST-NXP:s aktiviteter med fokus på mindre tekniskt avancerade 2G-mobiltelefoner och, i mindre utsträckning, de mogna 3G-mobiltelefonerna (WCDMA från 1999). ST-NXP är redan gynnad leverantör av de viktigaste halvledare som säljs tillsammans med EMP:s HSPA-plattformar.

Enligt kommissionens marknadsundersökning skulle samriskföretaget inte ge upphov till farhågor beträffande konkurrensen på marknaden för trådlösa plattformar och trådlösa halvledare”

Det nya bolaget, som ännu saknar namn, blir trea i världen på kretsar till mobiltelefoner, efter Qualcomm och Texas Instruments. Bolaget ska ägas till lika delar av Ericsson och ST. 
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus