JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Den brittiska komponentdistributören Acal köper franska BFI Optilas. Affären skapar en ny europeisk distributör med en omsättning på cirka 3,1 miljarder kronor.
– Genom att sammanföra de två verksamheterna skapar vi en klart differentierad specialist som erbjuder elektroniska och optiska produkter och tjänster till över 14 000 kunder i Europa. Affären skapar en storlek som krävs för att lyckas på den europeiska marknaden och den ger substantiella synergieffekter, säger Acals vd Nick Jefferies i ett pressmeddelande.

Acal betalar med 10 miljoner euro i kontanter plus 3 miljoner nyemitterade aktier värda cirka 30 miljoner kronor. Företaget räknar också med att kunna hämta 5 miljoner euro i synergieffekter genom att bland annat minska administrationen och rensa i IT-systemen.

Företagen kompletterar varandra bra när det gäller både produkter och geografisk täckning. Båda har Europa som marknad men Acal har runt 50 procent av försäljningen i Storbritannien medan majoriteten av BFI Optilas försäljning kommer från övriga länder i Europa, där Acal idag förlorar pengar.

BFI Optilas rötter sträcker sig tillbaka till 1955 men nuvarande företag skapade så sent som 2006 när ledningen för bolaget köpte ut verksamheten från distributörsjätten Avnet med stöd av ett franskt riskkapitalbolag (länk). Huvudkontoret finns strax utanför Paris. BFI Optilas säljer bland annat optokomponenter och optomoduler liksom rf-komponenter, sensorer och kontaktdon.
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)