JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
tisdag 7 december 2021 VECKA 49
Kontraktstillverkaren Note redovisar ett dystert facit för 2009. Omsättningen sjönk med 30 procent och förlusten i verksamheten slutade på 90,8 miljoner kronor. Som lök på laxen kommer styrelsen att be aktieägarna om drygt 70 miljoner kronor i kapitaltillskott.
Note sålde för 1200,1 miljoner kronor under 2009, en minskning med 30 procent jämfört med 2008. Nedgången har medfört betydande bantning av den svenska verksamheten. Fabriken i Skellefteå har dessutom sålts till Optronic.

Men eftersom ledningen inte ser någon ljusning så räcker inte de åtgärder som vidtogs i fjol. Neddragningarna, eller strukturanpassningarna som företagsledningen kallar åtgärderna, fortsätter i år.

Målet är att spara minst 50 miljoner kronor på årsbasis. Hur många uppsägningar det motsvarar är inte klart, inte heller om hela fabriker kommer att avvecklas. Kostnaderna för åtgärderna uppskattas dock till ungefär 45 miljoner kronor.

De ekonomiska bekymren har lett till två vd-byten inom sju månader. Den 4 juni fick Arne Forslund respass för att ersättas av Knut Pogost. Hans sejour slutade tvärt den 24 januari när styrelsens vice ordförande Göran Jansson utsågs till tillförordnad vd och koncernchef.
MER LÄSNING: