JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
tisdag 7 december 2021 VECKA 49
Telekomkoncernen planerar att flytta en del av sin produktion av basstationer från Gävle till Tallin. Nu vill företaget ha stöd av den estniska staten för att dra igång produktionen, skriver Baltic Business News.
– Jag hoppas att beslutet kan komma snabbt och att vi får stöd för att installera produktionslinorna, säger Ericsson Eestis vd Veiko Sepp till Baltic Business News.

Han säger dock inte när ett beslut kan komma eller när produktionen kan komma igång. Produktionen av basstationer för LTE sker fortfarande i Gävle men all personal är varslad och verksamheten ska avvecklas under året.

Fabriken i Tallin har cirka 1200 anställda och förvärvades från Elcoteq förra sommaren. Den ska enligt Baltic Business News bland annat leverera utrustning till Teliasoneras 4G-nät.

Den estniska finansministern, som träffade Ericssons ledning förra veckan, försäkrar att det inte ska bli några byråkratiska problem för fabriken att skeppa sina produkter till hela världen.

Han ser också etableringen som en möjlighet för estniska mjukvaruföretag, vars produkter kan passa Ericssons kunder, att få draghjälp av telekomjätten.
MER LÄSNING: