JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson tappar miljarder på komponentbristen
De långa ledtiderna ställer till besvär även för ett stort företag som Ericsson. Hur mycket det kostar företaget är dock en väl förborgad hemlighet men Dagens Industri spekulerar i att Ericsson tappat så mycket som tre miljarder kronor i omsättning under årets första kvartal på grund av komponentbristen.
”Faktureringen påverkades också av begränsad komponentbrist” skrev Ericsson i rapporten för årets första kvartal. Ericsson vill dock inte kvantifiera problemet men Dagens Industri skattar det till tre miljarder kronor genom att utgå från ett annat stycke i kvartalsrapporten där det står att bortfallet på grund av brist på komponenter mer än väl kompenserades av den verksamhet inom cdma som Ericsson köpte av Nortel i höstas.

Den omsatte 2,7 miljarder kronor på knappt två månader i fjol vilket skulle ge närmare 5 miljarder på tre månader. Men sista kvartalet är alltid det starkaste för Ericsson medan det första är det svagaste så en rimligare siffra är därför 3 miljarder kronor, skriver Dagens Industri som spekulerar i att komponentbristen kommer att påverka företagets omsättning under resten av året.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)