JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
De långa ledtiderna ställer till besvär även för ett stort företag som Ericsson. Hur mycket det kostar företaget är dock en väl förborgad hemlighet men Dagens Industri spekulerar i att Ericsson tappat så mycket som tre miljarder kronor i omsättning under årets första kvartal på grund av komponentbristen.
”Faktureringen påverkades också av begränsad komponentbrist” skrev Ericsson i rapporten för årets första kvartal. Ericsson vill dock inte kvantifiera problemet men Dagens Industri skattar det till tre miljarder kronor genom att utgå från ett annat stycke i kvartalsrapporten där det står att bortfallet på grund av brist på komponenter mer än väl kompenserades av den verksamhet inom cdma som Ericsson köpte av Nortel i höstas.

Den omsatte 2,7 miljarder kronor på knappt två månader i fjol vilket skulle ge närmare 5 miljarder på tre månader. Men sista kvartalet är alltid det starkaste för Ericsson medan det första är det svagaste så en rimligare siffra är därför 3 miljarder kronor, skriver Dagens Industri som spekulerar i att komponentbristen kommer att påverka företagets omsättning under resten av året.
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)