JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Keith efter Christina på Boston Power
Keith Schmid blir ny vd på batteriföretaget Boston Power. Den tidigare vd:n och grundaren Christina Lampe-Önnerud blir kvar i företaget och ska arbeta med strategiska frågor.
– Han kommer att bli ett bra komplement till Christina när hon fortsätter att definiera en vision för vart batteritekniken är på väg och leder vår nya generation till kommersialisering, säger Bandel Carano på riskkapitalbolaget Oak Investment Partners i ett pressmeddelande.

Boston Power har utvecklat ett litium-jon-batteri som är säkrare, klarar fler laddningar, har högre energitäthet, är miljövänligare och tål större temperaturskillnader än andra batterier. Företaget har lockat 191 miljoner dollar i riskkapital och på kundlistan finns Hewlett-Packard, Asus, Nasa och Saab.

Keith Schmid värvades från kraftdistributören Power Distribution och har dessförinnan arbetat på Exide Industrial Energy, GNB Technologies, Philips Consumer Communications och AT&T/Lucent Power Systems.

Elektroniktidningen publicerade en längre intervju med Christina Lampe-Önnerud i oktober förra året (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)