JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ett halvår kvar för Tabula

FPGA-utmanaren Tabula släpper ett antal referenskonstruktioner för den som utvecklar kommunikationsutrustning på 40 Gbit/s och 100 Gbit/s. Men kretsarna, som Intel ska tillverka i sin 22 nm FinFET-process, dröjer till tredje kvartalet.
Tabula använder samma SRAM-baserade arkitektur som Xilinx och Altera men har ett unikt sätt att koppla ihop uppslagstabellerna, LUT:arna. Tabula beskriver det som att uppslagstabellerna förutom att ha förbindelse med sina grannar som ligger i samma plan även har kontakt med den uppslagstabell som finns ovanför och under. Dessutom går det att spara åtta olika varianter av innehållet på uppslagstabellernas in- och utgångar och dessa kan laddas mycket snabbt. Faktiskt med hela 2 GHz.

Hur tekniken fungerar i praktiken behöver man inte fundera över. För användarna ska kretsarna se ut som vilka FPGA:er som helst, bortsett från att de är större och snabbare. Åtminstone är det vad som utlovas i reklamen.

Nu närmar sig dagen när löftena går att syna. Tabula ska börja skeppa de första samplen av Abax2PI under tredje kvartalet i år. Men redan nu får potentiella kunder tillgång till ett antal referenskonstruktioner som företaget tagit fram. Det handlar om lösning där en enda krets kan hantera fyra dataströmmar om 100 Gbit/s vardera, en sökmotor som är kapabel att inspektera datapaket i en trafikström på 100 Gbit/s och en brygga för 12x10 Gbit/s som omvandlas till 1x100 Gbit/s.
MER LÄSNING: