JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

TE visar laserfabriken i Järfälla

Under året kommer TE Connectivity med en helt ny generation aktiva fiberoptiska komponenter som ger 25 Gbit/s per kanal. Produkterna är utvecklade i Järfälla och nu har företaget släppt en video som visar hur tillverkningen går till.
Hjärtat i de nya produkterna är en optisk modul kallad Coolbit. Den innehåller de egenutvecklade och ytemitterande laserdioderna (VCSEL, vertical-cavity sur-face-emitting laser) liksom mottagardioderna (PIN-dioder). Dessa monteras på ett glassubstrat tillsammans med förstärkare och drivelektronik.


 Coolbit
Modulerna hamnar sedan i någon av TE:s produkter för snabb kommunikation över Ethernet eller Infiniband som framförallt används i datacenter och superdatorer. Produkterna kommer i den nya generationen att klara upp till 25 Gbit/s och kanal.

Monterad i en aktiv optisk kabel med 12 fibrer ger Coolbit en sammanlagd kapacitet på 300 Gbit/s i bägge riktningarna. Elektroniktidningen hade en längre artikel om den kommande generationen i januarinumret (länk).

Inför lanseringen har TE spelat in en film i Järfälla som visar hur produktionen går till. Produktionschefen Ivar Hamberg tar oss med på en guidad tur och förklarar de olika stegen i tillverkningsprocessen. Bland annat får vi en beskrivning av de olika stegen i tillverkningsprocessen – depositionen av ett lager, fotomasken med mönstret och olika etstekniker.

Därefter får vi se hur de fyra okapslade komponenterna montera på ett glassubstrat med så kallad flip-chipteknik.

Filmen finns på Youtube: http://youtu.be/u1HS4eyYV-k
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)