JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Autoliv köper GPS-kunnnande

Bilsäkerhetsföretaget Autoliv har slutfört köpet av en delmängd av fordonsverksamheten från amerikanska Macom, som bland annat utvecklar rf-, mikrovåg-, millimetervåg- och optokretsar. Köpeskillingen är på cirka 100 miljoner dollar, med ytterligare en rörlig tilläggsdel.
Delen som Autoliv nu köper av Macom betecknas fordonslösningar – "Automotive Solutions" – och är en del av företagets fordonsverksamhet. Den är baserad i Lowell, Massachusetts, har 25 anställda som främst utvecklar och tillverkar inbyggda GPS-moduler till bilindustrin.

– Detta förvärv utökar vår kapacitet inom aktiv säkerhet och erbjuder ytterligare byggstenar till vår portfölj i automatiserad körning, säger Jan Carlson, vd på Autoliv, i ett pressmeddelande.

Andra tekniker och immateriella rättigheter som ingår i transaktionen är olika rf- och antennprodukter – både hård- och mjukvara – liksom Electronic Horizon, som är ett avancerat förarstödsystem som kombinerar navigations- och GPS-data för att förbättra säkerheten, bränsleeffektiviteten och minska utsläppen.

Den direkta köpeskillingen är på runt 100 miljoner dollar i kontanter, med en ytterligare rörlig tilläggsdel, så kallad earn-out, på motsvarande 30 miljoner dollar. Den senare är baserad på överenskomna omsättningsmål till och med år 2019. Macom ska även under en tvåårsperiod utföra konsulttjänster åt Autoliv för ett arvode på upp till 15 miljoner dollar.

Autoliv räknar med att den nu förvärvade verksamheten ska vara fullt integrerad med den egen i Lowell innan utgången av detta år. Mer detaljer kring köpet lovar företaget i samband med kapitalmarknadsdagarna som är planerade till de första dagarna i oktober.
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus