JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Det har under en längre tid varit känt att den österrikiska halvledartillverkaren AMS behöver en ny fabrik. Valet har nu fallit på delstaten New York som ska bygga fabriken som företaget sedan ska utrusta och driva.
Upplägget liknar i mångt och mycket det som används av svenska kommuner för att locka till sig tillverkande industrier. Kommunen ordnar infrastrukturen och bygger lokalen enligt den blivande hyresgästens specifikationer. Företaget slipper därmed kapitalkostnaden samtidigt som det skapas jobb för kommunen.

I AMS fall handlar det om en halvledarfabrik som ska ge över 1000 arbetstillfällen när den är i drift år 2018. Dessutom tillkommer cirka 500 jobb i företag som servar den nya fabriken. I gengäld förväntas AMS lägga två miljarder dollar under 20 år på maskiner, löner och andra driftskostnader.

Vad som händer med företagets fabrik i österrikiska Unterpremstratten är oklart. Den anses omodern och ha slagit i kapacitetstaket.

AMS, tidigare känt som Austriamicrosystem, gör framförallt analogkretsar, kraftelektronik, sensorer och mikromekaniska kretsar.9
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus