JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. AD-kort eller oscilloskop?

Boken som hjälper dig välja:

AD-kort eller oscilloskop?

När är det bäst med ett AD-kort och när ska man välja ett oscilloskop? Tyska Spectrum har tagit fram en bok på 120 sidor som steg för steg förklarar skillnaderna mellan de två kraftfulla verktygen.
”The Spectrum Digitizer Handbook” går igenom terminologin och förklarar sedan när det är bättre att välja ett AD-kort än ett oscilloskop och hur man får bäst prestanda med betoning på hastighet och precision i mätningarna.

Vidare finns exempel på hur man sätter upp AD-korten och använder de olika insamlings-, triggers- och avläsningslägen för att se till att viktiga händelser fångas liksom att insamlad data analyseras så fort som möjligt.

Effekterna av korrekt signalbehandling visas med andra exempel och förklarar hur man använder AD-kort med en rad olika sonder och sensorer.

Boken tar även upp vikten av mjukvara och vilken effekt den har på projektutvecklingen. Den förklarar också drivrutinernas struktur och hur man gör för att programmera kortet med de vanligaste programmeringsspråken såväl som tredjepartsverktyg som Labview och Matlab.

Vill du inte skriva egen kod finns det ett avsnitt som behandlar SBench6, vilket är ett grafiskt gränssnitt som låter dig styra och använda Spectrumkorten utan någon som helst programmering.

Dessutom innehåller boken ett avsnitt om signalbehandling som belyser fördelarna med tekniker som signalutjämning och frekvensdomänanalys och tar upp de olika för- och nackdelarna.

Boken kan beställas kostnadsfritt från den svenska distributören Strategic Test.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)