JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF
Det taiwanesiska EDA-bolaget Springsoft har köpt inte mindre än fem bolag inom EDA, fyra tillverkare och en japansk distributör. Amerikanska Novas och Fortelink hör till de större förvärven.
Springsoft, Asiens största och Taiwans enda börsnoterade EDA-bolag, gör en kraftansträngning för att slå sig in bland de riktigt stora i sin bransch. Genom köpet av fyra etablerade EDA-bolag - Novas, Fortelink, Nanovata och Silicon Canvas - samt den japanska EDA-distributören Novaflow skapas en amerikansk-asiatisk storaktör med över 400 anställda, drygt 400 kunder och ett marknadsvärde kring 200 miljoner dollar.

Springsoft fokuserar på verifiering, den del av konstruktionsarbetet för asicar som tar upp mest tid och som ofta pekas ut som det största problemet. De egna verktygen på området kompletteras nu av Novas och Fortelinks breda utbud på detta område. Därtill skaffar sig Springsoft flera spjutspetsverktyg inom IC-konstruktion, som Laker från Silicon Canvas och routingverktyg från Nanovata. Företaget lovar stödja standarder som System Verilog, Open Access och IPL Alliance.

- Vår möjlighet är att skapa en differentierad EDA-leverantör som fokuserar på de svåra delarna av IC-konstruktion, med såväl specialiserad teknik som support i världsklass, säger Springsofts vd Martin Lu i ett pressmeddelande.

Företaget ska framöver ha dubbla huvudkontor, i såväl Kalifornien som Taiwan. Därtill är ambitionen uppenbarligen att stärka försäljningen i Japan, då den japanska distributören Novaflow ingår i uppköpen. Det företaget, som tidigare distribuerat flera av de inköpta fabrikaten, ska nu döpas om till Springsoft KK. I Europa sköts försäljningen tills vidare genom Novas tidigare kontor i Storbritannien.

Än är det dock en bra bit kvar till den absoluta toppen. Det största EDA-bolaget i världen, Cadence, har 5 200 anställda och omsatte nära 1,5 miljarder dollar. Tvåan Synopsys drygt 5 000 och omsatte 1,2 miljarder dollar och trean Mentor Graphics har 4000 anställda och en omsättning nära 800 miljoner dollar, enligt 2006 års siffror.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)