JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF
Strömförsörjningsexperten Elektronikkonsult startar gratis rådgivning inom kraftelektronik och mönsterkortslayout. Kraftdoktorn heter den nya tjänsten.
– Under åren har jag sett så många tekniska problem. Vissa kan vi lösa på tio minuter andra är mer komplexa. Nu vill vi sänka tröskeln för konstruktörer att ta råd utifrån genom att starta en gratis tjänst, säger Vidar Wernöe, vd på Elektronikkonsult.

Elektronikkonsult är specialiserat på kraft- och analogteknik och när det uppstår problem i dessa delar kan konsekvenserna ofta vara omfattande medan åtgärderna däremot inte alltid är speciellt omfattande för erfarna konstruktörer. Genom att bjuda på upp till en halv dags konsultationsarbete kan många problem lösas, tror företaget.

Praktiskt fungerar tjänsten så att den som har ett problem ringer och beskriver situationen, skickar en layout eller annat tekniskt underlag varvid Elektronikkonsult går igenom det hela innan ett gemensamt möte på kontoret i Danderyd.

– Men det handlar inte om ett säljmöte, utan några timmar då vi ger teknisk rådgivning, säger Vidar Wernöe.

Idén till den nya tjänsten dök upp redan i våras, men först nu är Kraftdoktorn i tjänst. Tanken är att genom tjänsten ska bredda företagets kontaktnät, samtidigt som kompetensen inom företaget höjs ytterligare då man tror sig stötta på nya typer av problem.

– Detta är också ett sätt för oss att sänka tröskeln för konstruktörer på stora företag att få hjälp. Genom att det är gratis behöver de inte gå via inköpsavdelningen, säger Vidar Wernöe.

Han påpekar dock att Kraftdoktorn inte har kommit till för att Elektronikkonsult har problem att hitta uppdrag. Tvärtom har företagets tillväxt varit god genom åren och legat på mellan 17 och 22 procent de senaste fyra åren.

– Och i år räknar vi med att hamna på en tillväxt runt tio procent, säger Vidar Wernöe.
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus