JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF
Regeringens förslag att 30 dagars betalningstid ska kunna avtals bort, röstades igenom i civilutskottet igår. Men det är långt ifrån säkert att förslaget klubbas när det är dags för omröstning i riksdagen 23 januari.
Många småföretagare har svårt att hålla emot när kunderna kräver 60, 90 eller till och med 120 dagars betalningstid. Inför omröstningen igår hade Dagens Industri pratat med de två elektronikprofilerna Vidar Wernöe och Eric Östlund (länk), som var kritiska till regeringens förslag som de anser vara tandlöst.

Förslaget stipulerar visserligen 30 dagars betalningstid mellan företag, men gör det samtidigt möjligt att avtala bort det. Därmed skulle det inte bli någon större förändring jämfört med hur det är idag.

Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet har en annan linje. De vill göra 30 dagars betalningstid tvingande. Sverigedemokraterna valde igår att lägga ett eget förslag med 60 dagars betalningstid och därmed gick regeringens förslag igenom.

– I kammaren kommer vi att rösta med de andra i oppositionen, säger Sverigedemokraternas representant i utskottet Carina Herrstedt till Dagens Industri.

Därmed ser regeringen ut att gå mot ett nederlag.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)