JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elektroniktidningen
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF

Tele2 i pilotprojekt med Excitos nya mediabox

Nu har Tele2 kört igång sitt pilotprojekt med den nya Androidbaserade mediaspelaren V1, som Malmöföretaget Excito visade upp på mobilmässan i Barcelona i slutet av februari.
Excito är mest känt för den fläktfria hemmaservern Bubba, byggd kring en Armprocessor från amerikanska Marvell.

Den senaste versionen av Bubba heter B3 och är både en hårddiskserver och en wlan-router.

Nu kommer Excito med en helt ny produktserie som man döpt till View, som ska göra det möjligt att styra all digital media i hemmet med en smartphone eller surfplatta.

Först ut är V1, som visades upp på Mobile World Congress i Barcelona där den liknades vid Apples tv-box men billigare och mer mångsidig. V1 kopplas till tv:n med en hdmi-kabel och kommunicerar med internet över det trådlösa hemmanätverket.

– Via mobilappen Home styr man sedan var och när all typ av media i hemmet ska visas, säger Excitos vd Patrik Nilsson i ett pressmeddelande.

Än så länge finns Home-appen bara i Android-version men ska under våren komma i Iphone-version och sedan för Ipad och andra surfplattor. Mjukvaran är Excitos egen Hive, som knyter samman alla enheterna i hemmet.

I Sverige har Excito tecknat ett flerårsavtal
med mobiloperatören Tele2 som nu börjat sin pilotlansering av TV Player, som den heter hos Tele2, i fem flaggskeppsbutiker i Sverige - två i Malmö, en i Göteborg och två i Stockholm. Tecknar man ett nytt abonnemang får man V1 gratis, annars kostar den lilla svarta "pucken" 500 kronor.

Excito fick för drygt ett år sedan nytt kapital genom ett antal skånska affärsänglar, bland annat miljonären Percy Nilsson. Det har gjort att Excito under förra året haft resurser att expandera från tidigare fem anställda till 20 i dag.

Excito kommer nu att söka samarbete med operatörer i Europa för V1 och kommande Viewprodukter. Sedan tidigare säljer man Bubbaservrar i flera länder i Europa.

Läs mer om Excito, Bubba och Armprocessorerna i Elektroniktidningen. (Länk)

Länk till Excitos nyhet.
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus