JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF

Nytt kapital ger Verifyter USA-muskler

Mjukvaruföretaget Verifyter i Lund har säkrat finansieringen för en internationell satsning med fokus på USA. Det säger styrelseordföranden Lars-Eric Lundgren till Elektroniktidningen.
- Nu har produkten blivit riktigt bra och kunderna börjar inse detta. Vi öppnade förra året kontor i Silicon Valley och framtiden ser lovande ut. Därför gör vi nu en ny satsning i bolaget för att dra på litet. Det skall bli mer utvecklare i Sverige men också förstärkning på sälj och support i USA, säger Lars-Eric Lundgren.

Produkten som Lars-Eric Lundgren talar om är Pindown, ett felsökningsverktyg som utgående från regressionstester automatiskt pekar ut var i koden felen finns.

Tekniken, att fånga upp fel som uppstår när utvecklarna gör förändringar i koden, har visserligen funnits i mer än femton år, men med Pindown kan diagnosen automatiseras.

Pindown skapades av Daniel Hansson, erfaren asickonstruktör med bakgrund i Ericsson, brittiska Arc och ST-Ericson.  Det tog sedan några år innan Daniel Hansson tog steget att starta bolag runt programmet.

Verifyter grundades 2010 som ett enmansbolag. Året därpå kom ST-Ericssonkollegan Erik Åkerfeldt in i bolaget som delägare och teknikchef och i februari förra året gick Lars-Eric Lundgren in som delägare och styrelseordförande.

Lars-Eric Lundgren är en veteran i utvecklingsverktygsbranschen. Han startade Hardi Electronic, som blev känd för sitt modulära, Legoliknande system för att skapa Asic-prototyper som kallas HAPS.

Hardi Electronics köptes 2007 upp av Synplicity Hardware Platforms Group och Lars-Eric Lundgren fortsatte som vd för Synplicity.

Ett år senare köptes Synplicity upp av Synopsys.

Synopsys i sin tur blev den första stora kunden till Verifyter med ett treårigt licensavtal på Pindown.

Nu går Lars-Eric Lundgren in med mer pengar i företaget i en nyemission där också Spintop Ventures och Sydsvensk Entreprenörfond är med och investerar.

- Tyvärr har investerarna gemensamt avtalat att inte avslöja detaljer om investeringen. Ingen annan får veta nåt heller. Dock kan jag säga att jag personligen anser att tillskottet är tillräckligt för att Verifyter skall kunna stå på egna ben efter detta. Produkten är klar och kunderna gillar den. Nu är det bara frågan om att sälja, säger Lars-Eric Lundgren till Elektroniktidningen.

- Vi kommer att använda invsteringen för att utöka vår säljstöds- och supportorganisation i USA samtidigt som vi behöver stärka upp teknikteamet på hemmaplan, säger Verifyters vd Daniel Hansson.

Läs vad Elektroniktidningen skrivit om Verifyter, Pindown, Lars-Erics Lundgren, Hardi etcetera. (Länk)
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus